Tipy na letní drinky z Campari
Kdo by neznal Campari bitter, italský jasně červený aperitiv známý svým intenzivním aroma a charakteristickou hořkou chutí. Složení je dodnes pečlivě střeženým tajemstvím značky.
Z jedné lahve Campari je možné namíchat mnoho skvělých letních koktejlů a my vám dnes ukážeme jak ne ně.
Americano
Tento koktejl vznikl již v 19. stolením a jeho původní název MI-TO odkazoval na názvy měst, z kterých pocházely jeho 2 hlavní ingredience a těmi jsou Campari – Milán a Cinzano – Turín (Torino). Pozdější název Americano vznikl později, a to zejména díky vzrůstající popularitě mezi Američany. Populární je dodnes a vy si jej teď můžete připravit s námi.
Budete potřebovat
- 3 cl Campari
- 3 cl sladkého vermutu
- střik perlivé vody
- led
- pomeranč
Vybavení
Jak si namíchat
- Sklenici naplníme ledem po okraj.
- Nadávkujeme Campari a vermut.
- Lehce promícháme lžící.
- doplníme perlivou vodou.
- Zdobíme plátky pomeranče nebo pomerančovou kůrou.
Tip: Prostou obměnou, kdy střik perlivé vody zaměníte za 3 cl ginu získáte silný, ale světově 2. nejprodávanější koktejl Negroni.
Campari Orange
V 60. letech minulého století byl vynalezen Campari Orange. Koktejl původně pojmenován po Garibaldim, vojákovi bojujícím za sjednocení severní a jižní Itálie, na což odkazuje nejen červená barva připomínající uniformy Garibaldiho mužů, ale zejména příznačný původ obou složek koktejlu – Campari pochází z Milána, pomeranče zase ze Sicílie. Vychutnejte si tu pravou letní atmosféru a svůdnou hořkosladkou chuť.
Budete potřebovat
- 4 cl Campari
- 10 cl pomerančového džusu
- led
- pomeranč
Vybavení
Jak si namíchat
- Odměříme 4 cl Campari a nalijeme do sklenice.
- Sklenici naplníme ledem až po okraj.
- Pomalu přes led naléváme 10 cl čerstvé pomerančové šťávy.
- Zdobíme plátkem pomeranče.
Tip: V případě, že nemáte dostatek pomerančů je možné doplnit 100% pomerančovým džusem nebo přímo lisovanou pomerančovou šťávou.
Spritz Veneziano
Pokud milujete Aperol Spritz, Spritz Veneziano si okamžitě oblíbíte. Campari dodá vašemu drinku nádherné aroma hořkých pomerančů a jeho sytě červená barva vás okouzlí na první pohled. Veneziano Spritz vznikl již okolo roku 1800 což je oproti dnes populárnějšímu Aperol Spritz 150 let rozdíl. Chuť tohoto koktejlu někdy nazývaného také Campari Spritz je oproti jeho rivalovi méně sladká s bohatými citrusovými tóny.
Budete potřebovat
- 6 cl prosecca
- 4 cl Campari
- 2 cl perlivé vody
- led
- 1/8 pomeranče
Vybavení
- sklenice typu old fashioned nebo na víno cca 400 ml
- barmanská lžíce
- odměrka
- brčko
Jak si namíchat
- Sklenici naplňte ledem a přidejte Campari.
- Pomocí koktejlové lžíce promíchejte Campari spolu s ledem.
- Přilijte prosecco a doplňte perlivou vodou.
- Koktejl dolaďte pomocí vymáčknuté 1/8 čerstvého pomeranče.
Tipy na další recepty: Cosmopolitan | Mojito | Caipirinha | Bloody Mary | Moscow Mule | Piňa Colada | Sex on the Beach
