Tolik krásných ženských jmen a všechny najdete v jediném koktejlu. No jen si sami odpovězte, kolik z vás vidělo seriál Dva a půl chlapa a nedostalo na Margaritu chuť. Níže najdete vše co potřebujete pro přípravu varianty z shakeru, tak i Frozen Margaritu.
Budete potřebovat
- 6 cl Tequily
- 3-4 cl Cointreau
- 2 cl Limetové šťávy
- led
- jahody (pouze Frozen Strawbery Margarita)
- jahodový sirup (pouze Frozen Strawbery Margarita)
Vybavení
- sklenice typu Margarita
- mixér / shaker
- odměrka
- jemné barmanské sítko
Jak si namíchat
Originál Margarita
- Nejprve si připravte sklenici, na které si vytvoříte takzvanou solnou krustu. Pomocí 1/8 limety přejeďte po hraně sklenice a poté namočte do soli a to tak, že nasypete sůl na talíř a jemně s ní pootočíte „nalimetovanou“ hranou. Do sklenice lehce bouchňete, aby opadala přebytečná sůl.
- Šejkr naplňte do ¾ ledem a nadávkujte všechny suroviny.
- Řádně vyšejkujte.
- Drink přelijte do sklenice přes jemné barmanské sítko, aby v koktejlu nezůstaly ledové šupinky vzniklé šejkováním.
- Margaritu ozdobte osminkou limety.
Frozen Strawbery Margarita
- Nejprve si připravte sklenici, na které si vytvoříte takzvanou solnou krustu. Pomocí 1/8 limety přejeďte po hraně sklenice a poté namočte do soli a to tak, že nasypete sůl na talíř a jemně s ní pootočíte „nalimetovanou“ hranou. Do sklenice lehce bouchňete, aby opadala přebytečná sůl.
- Do mixéru nadávkujte všechny tekuté složky a větší hrst ledu.
- Přidejte hrst lyofilizovaných jahod a nebo 4 čerstvé jahody
- Zapněte mixér a mixujte cca 15 sekund, dokud se z ledu nestane tříšť.
- Celý obsah přelijte do sklenice.
- Margaritu ozdobte osminkou limety s jahodami.
Trocha barmanského dějepisu
Kde se vzala Margarita? O první namíchané kombinaci tequily, limetové šťávy a pomerančového likéru se pře několik barmanů jak z Mexika, tak z USA. První písemná zmínka byla od redaktora z Iowy v roce 1936, kdy se vrátil z Tijuany, kde ochutnal drink „Daisy“, což je americká verze jména Margarita.
Další příběh říká, že v místním baru ve městě Orzoco, barman namíchal dceři německého ambasadora drink stejné receptury a pojmenoval ho po ní. Jmenovala se Margharita Henkel.
Jiný příběh pochází z Rancho La Gloria Hotel mezi Tijuanou a Rosaritou v Mexiku. Kdy měla být Margarita servírována jedné tanečnici.
Těchto příběhů je spousty a nikdo neví kde je pravda. Potvrzený fakt ale je, že stroj na frozen Margaritu, jak jej známe dnes, je od majitele restaurace v Dallasu Mariana Martineze. Ten chtěl ulehčit práci svým barmanům, a tak použil starý stroj na zmrzlinu, do kterého nadávkoval poměry tohoto slavného koktejlu s tříští. Událo se tak v roce 1971 a tento stroj je od roku 2005 v Národním muzeu Americké historie.
Ochucené frozen Margarity jako jsou jahodové, malinové a tak dále jsou poměrně mladé. Vznikly až v 70. letech 20. století.
Tipy na další recepty: Cosmopolitan | Mojito | Caipirinha | Bloody Mary | Moscow Mule | Piňa Colada | Sex on the Beach
