Poradna

Barmanský slovník pojmů

Twist / Riff  Obměna nejčastěji již známého koktejlu, která se odlišuje například pouze změn...

Domácí výroba ledu

Pokud máte rádi míchané koktejly nebo jednoduše milujete jakýkoliv nápoj doplněný o led, tak jste ...

Průvodce rozdělením koktejlových sklenic

Zajímalo vás někdy jakou sklenici použít na koktejl, který si chcete připravit nebo naopak nevíte ...

Tiki, barová kultura zalitá sluncem

Havaj, tanečnice v kokosech, tropické drinky a neskutečná pohoda. To je to, co se vám nejspíš...

Příprava kávy v moka konvičce krok za krokem

Co je moka konvička Moka konvička je kávovar určený pro přímou přípravu filtrované kávy na spor...

Kombucha, co to je a proč ji pít pravidelně

Kombucha [kombuča] je fermentovaný, jemně perlivý nápoj na bázi černého nebo zeleného čaje. Jeho b...

Šejkr a jak s ním pracovat

Shaker neboli česky šejkr zná každý. Ať už jste ho viděli u vašeho oblíbeného barmana nebo ho použ...

Jak degustovat whisky

Co je vlastně degustace  Degustace je zkoumání chutí a vůní daného alkoholu. Rozpoznat rozdíl ...

8 položek celkem