Tequila Last Word

Tequila Last Word

Koktejl Last Word, jež je původně postaven na bázi ginu, pochází z období americké prohibice a poprvé byl namíchán v Detroit Athletic Club. Na tento drink již vzniklo bezpočet variací, lišící se většinou použitím jiné báze. A ne jinak je tomu i u koktejlu jednoduše nazvaném Tequila Last Word v němž obligátní gin nahradila reposado tequila.


Budete potřebovat:

Tip: použitím mezcalu místo tequily získáte koktejl Last of the Oaxacans. Přidáním ginu pak originální koktejl Last Word. Dalšími twisty jsou Paper Plane nebo Dublin Minstrel v němž byla jako báze zvolena irská whiskey.

 

#produkt#https://www.plnasklenice.cz/tequila-last-word-set-ingredienci/

 


Vybavení


Jak si namíchat

  1. Shaker naplňte ledem do ¾.
  2. Přidejte všechny ingredience do šejkru.
  3. Protřepejte po dobu alespoň 15 vteřin.
  4. Přeceďte koktejl přes jemné sítko do sklenice. 
  5. Ozdobte koktejlovými třešněmi na napichovátku.

Poznámky z degustace

Našim původním plánem bylo vyzkoušet obdobný koktejl postavený na bázi mezcalu, nazvaný Last of the Oaxacans, který má přece jen o něco známější jméno a jedná se již o oficiální twist, který vytvořil Nick Caruana, barman známý svým blogem „The Straight Up“. Jméno tohoto koktejlu je odvozeno od mexické oblasti Oaxaca, která je vyhlášená výrobou mezcalu. Použili jsme mezcal Gusano Rojo, vyznačující se silnou uzenou chutí. V koktejlu však použitý mezcal byl spíše kontraproduktivní a jeho uzená chuť zastírala veškeré ostatní komponenty. Proto jsme sáhli po lahvi tequily Rooster Rojo Reposado, která má na poměry ostatních reposado tequil výraznější aroma i barvu po uložení do sudu. V koktejlu fungovala jednoduše skvěle. Chuť byla plná, vyvážená a s patrnými nuancemi jak likéru maraschino, tak zejména likéru Chartreuse Verte. Nezbývá nám než tento koktejl doporučit všem a zejména milovníkům koktejlů plné chuti ale bez zbytečného cukru.

Vytisknout
Jaroslav KolářObchodní manažer plnásklenice.cz, milovník nových chutí a trendů. Nadšený degustátor a inovátor zavedených pořádků, s více než 10 letou praxí v oblasti nápojů a gastronomie.