Margarita, Daisy, Margaret, Margharita

recept na Margaritu

Tolik krásných ženských jmen a všechny najdete v jediném koktejlu. No jen si sami odpovězte, kolik z vás vidělo seriál Dva a půl chlapa a nedostalo na Margaritu chuť. Níže najdete vše co potřebujete pro přípravu originální varianty z shakeru


Budete potřebovat


#produkt#https://www.plnasklenice.cz/margarita-set-ingredienci/


Vybavení


 Jak si namíchat

  1. Nejprve si připravte sklenici, na které si vytvoříte takzvanou solnou krustu. Pomocí 1/8 limety přejeďte po hraně sklenice a  poté namočte do soli a to tak, že nasypete sůl na talíř a jemně s ní pootočíte „nalimetovanou“ hranou. Do sklenice lehce bouchňete, aby opadala přebytečná sůl.
  2. Šejkr naplňte do ¾ ledem a nadávkujte všechny suroviny.
  3. Řádně vyšejkujte.
  4. Drink přelijte do sklenice přes jemné barmanské sítko, aby v koktejlu nezůstaly ledové šupinky vzniklé šejkováním.
  5. Margaritu ozdobte osminkou limety.

Trocha barmanského dějepisu

Kde se vzala Margarita? O první namíchané kombinaci tequily, limetové šťávy a pomerančového likéru se pře několik barmanů jak z Mexika, tak z USA. První písemná zmínka byla od redaktora z Iowy v roce 1936, kdy se vrátil z Tijuany, kde ochutnal drink „Daisy“, což je americká verze jména Margarita.

Další příběh říká, že v místním baru ve městě Orzoco, barman namíchal dceři německého ambasadora drink stejné receptury a pojmenoval ho po ní. Jmenovala se Margharita Henkel.

Jiný příběh pochází z Rancho La Gloria Hotel mezi Tijuanou a Rosaritou v Mexiku. Kdy měla být Margarita servírována jedné tanečnici.

Těchto příběhů je spousty a nikdo neví kde je pravda. Potvrzený fakt ale je, že stroj na frozen Margaritu, jak jej známe dnes, je od majitele restaurace v Dallasu Mariana Martineze. Ten chtěl ulehčit práci svým barmanům, a tak použil starý stroj na zmrzlinu, do kterého nadávkoval poměry tohoto slavného koktejlu s tříští. Událo se tak v roce 1971 a tento stroj je od roku 2005 v Národním muzeu Americké historie.

Ochucené frozen Margarity jako jsou jahodové, malinové a tak dále jsou poměrně mladé. Vznikly až v 70. letech 20. století.

 

Tipy na další ochucené varianty: Frozen Strawbery Margarita Melounová Margarita

Vytisknout recept  Stáhnout recept Margarita
Jan KoplíkBarman oblíbeného přerovského baru Irish pub, náruživý gastroturista a věčný student barové historie s ustavičným úsměvem na tváři.