Margarita, Daisy, Margaret, Margharita

recept na Margaritu

Tolik krásných ženských jmen a všechny najdete v jediném koktejlu. No jen si sami odpovězte, kolik z vás vidělo seriál Dva a půl chlapa a nedostalo na Margaritu chuť. Níže najdete vše co potřebujete pro přípravu originální varianty z shakeru


Budete potřebovat


#produkt#https://www.plnasklenice.cz/margarita-set-ingredienci/


Vybavení


 Jak si namíchat

  1. Nejprve si připravte sklenici, na které si vytvoříte takzvanou solnou krustu. Pomocí 1/8 limety přejeďte po hraně sklenice a  poté namočte do soli a to tak, že nasypete sůl na talíř a jemně s ní pootočíte „nalimetovanou“ hranou. Do sklenice lehce bouchňete, aby opadala přebytečná sůl.
  2. Do shakeru nadávkujte všechny suroviny.
  3. Doplňte led tak, aby vystupoval těsně nad hladinu.
  4. Vyšejkujte po dobu alespoň 15 vteřin.
  5. Drink přelijte do sklenice přes jemné barmanské sítko, aby v koktejlu nezůstaly ledové šupinky vzniklé šejkováním.
  6. Margaritu ozdobte osminkou limety.

Trocha barmanského dějepisu

Kde se vzala Margarita? O první namíchané kombinaci tequily, limetové šťávy a pomerančového likéru se pře několik barmanů jak z Mexika, tak z USA. První písemná zmínka byla od redaktora z Iowy v roce 1936, kdy se vrátil z Tijuany, kde ochutnal drink „Daisy“, což je americká verze jména Margarita.

Další příběh říká, že v místním baru ve městě Orzoco, barman namíchal dceři německého ambasadora drink stejné receptury a pojmenoval ho po ní. Jmenovala se Margharita Henkel.

Jiný příběh pochází z Rancho La Gloria Hotel mezi Tijuanou a Rosaritou v Mexiku. Kdy měla být Margarita servírována jedné tanečnici.

Těchto příběhů je spousty a nikdo neví kde je pravda. Potvrzený fakt ale je, že stroj na frozen Margaritu, jak jej známe dnes, je od majitele restaurace v Dallasu Mariana Martineze. Ten chtěl ulehčit práci svým barmanům, a tak použil starý stroj na zmrzlinu, do kterého nadávkoval poměry tohoto slavného koktejlu s tříští. Událo se tak v roce 1971 a tento stroj je od roku 2005 v Národním muzeu Americké historie.

Ochucené frozen Margarity jako jsou jahodové, malinové a tak dále jsou poměrně mladé. Vznikly až v 70. letech 20. století.

 

Tipy na další ochucené varianty: Frozen Strawbery Margarita Melounová Margarita

Vytisknout recept  Stáhnout recept Margarita
Jan KoplíkBarman oblíbeného přerovského baru Irish pub, náruživý gastroturista a věčný student barové historie s ustavičným úsměvem na tváři.