Margarita, Daisy, Margaret, Margharita
Tolik krásných ženských jmen a všechny najdete v jediném koktejlu. No jen si sami odpovězte, kolik z vás vidělo seriál Dva a půl chlapa a nedostalo na Margaritu chuť. Níže najdete vše co potřebujete pro přípravu originální varianty z shakeru
Budete potřebovat
- 50 ml 100% blue agave tequily nejlépe Rooster Rojo Blanco nebo Cabrito Blanco
- 20-30 ml pomerančového likéru
- 20 ml limetové šťávy
- limetka
- sůl
- led
#produkt#https://www.plnasklenice.cz/margarita-set-ingredienci/
Vybavení
Jak si namíchat
- Nejprve si připravte sklenici, na které si vytvoříte takzvanou solnou krustu. Pomocí 1/8 limety přejeďte po hraně sklenice a poté namočte do soli a to tak, že nasypete sůl na talíř a jemně s ní pootočíte „nalimetovanou“ hranou. Do sklenice lehce bouchňete, aby opadala přebytečná sůl.
- Do shakeru nadávkujte všechny suroviny.
- Doplňte led tak, aby vystupoval těsně nad hladinu.
- Vyšejkujte po dobu alespoň 15 vteřin.
- Drink přelijte do sklenice přes jemné barmanské sítko, aby v koktejlu nezůstaly ledové šupinky vzniklé šejkováním.
- Margaritu ozdobte osminkou limety.
Trocha barmanského dějepisu
Kde se vzala Margarita? O první namíchané kombinaci tequily, limetové šťávy a pomerančového likéru se pře několik barmanů jak z Mexika, tak z USA. První písemná zmínka byla od redaktora z Iowy v roce 1936, kdy se vrátil z Tijuany, kde ochutnal drink „Daisy“, což je americká verze jména Margarita.
Další příběh říká, že v místním baru ve městě Orzoco, barman namíchal dceři německého ambasadora drink stejné receptury a pojmenoval ho po ní. Jmenovala se Margharita Henkel.
Jiný příběh pochází z Rancho La Gloria Hotel mezi Tijuanou a Rosaritou v Mexiku. Kdy měla být Margarita servírována jedné tanečnici.
Těchto příběhů je spousty a nikdo neví kde je pravda. Potvrzený fakt ale je, že stroj na frozen Margaritu, jak jej známe dnes, je od majitele restaurace v Dallasu Mariana Martineze. Ten chtěl ulehčit práci svým barmanům, a tak použil starý stroj na zmrzlinu, do kterého nadávkoval poměry tohoto slavného koktejlu s tříští. Událo se tak v roce 1971 a tento stroj je od roku 2005 v Národním muzeu Americké historie.
Ochucené frozen Margarity jako jsou jahodové, malinové a tak dále jsou poměrně mladé. Vznikly až v 70. letech 20. století.
Tipy na další ochucené varianty: Frozen Strawbery Margarita | Melounová Margarita