Tipy na letní drinky z prosecca
Prosecco je šumivé víno ze severní Itálie, které dobylo koktejlový svět. Koktejly z prosecca jsou oblíbené pro svoji osvěžující chuť a nízký obsah alkoholu. Níže najdete tipy na jednoduché letní drinky vhodné na grilovačku, k bazénu, nebo na zábavný večer s přáteli.
Aperol Spritz
Klasika, kterou Česko miluje. Podmanivá hořkosladká chuť, jasná oranžová barva a plátek pomeranče. Koktejl je složen z pouhých 3 surovin a jeho příprava je hračka. Ukážeme vám, jak připravit Aperol Spritz perfect serve jehož chuť je daleko výraznější než všeobecně známý poměr složek 3-2-1.
Budete potřebovat
- 6 cl Aperol
- 6 cl prosecco
- 3 cl perlivé vody
- plátek pomeranče
- led
Vybavení
Jak si namíchat
- Sklenici na víno naplňte ledem až po okraj.
- Zastříkněte trochou perlivé vody.
- Přidejte 6 cl prosecca.
- Nakonec krouživým pohybem přidejte stejné množství aperolu.
- Hotový koktejl ozdobte plátkem pomeranče a přidejte brčko.
Tip: pro zachování co nejlepší chuti a perlivosti je důležité použití velkého množství ledu. Díky tomu nedojde k ředění nápoje. Pro dokonalý říz je dobré eliminovat použití odměrky při dávkování prosecca.
Mimosa
Mimosa je nápoj složený z pouhých dvou ingrediencí. Osvěžující kombinace, kterou si mnozí vychutnávají po dlouhé noci během nedělního brunche. Jeho ovocná lehkost a jednoduchost jej ale předurčuje také jako letní osvěžující koktejl k roztopenému grilu nebo k bazénu.
Budete potřebovat
Vybavení
- sklenice na sekt cca 200 ml
- odměrka
Jak si namíchat
- Připravte si dobře nachlazenou sklenici na sekt o objemu alespoň 180 ml.
- Do skleničky přidejte perfektně vychlazenou pomerančovou šťávu.
- doplňte stejným poměrem prosecca.
Hugo Spritz
Hugo má svůj původ v jihotyrolských alpách, kde jej vynalezl barman Roland Gruber jako odpověď na populární Aperol Spritz. Jde o jednoduchý koktejl z bezového sirupu a prosecca, který vás úžasně osvěží a pro jeho květinovou chuť jej budete milovat.
Budete potřebovat
- 10 cl prosecco
- 3 cl bezového cordialu
- střik perlivé vody
- máta
- limetka
- led
Vybavení
Jak si namíchat
- Sklenici na víno si naplňte ledem do ¾.
- Přidejte 2 cl bezového cordialu.
- Probuďte mátu tlesknutím v dlaních a vložte do sklenice spolu s několika plátky limetky.
- Přidejte 10 cl prosecca.
- Zastříkněte trochou perlivé vody.
Tip: pokud byste si rádi váš drink připravili ostřejší, tak stačí přidat 3 cl úžasně aromatického bezového likéru Etiuda.
