Tipy na letní drinky z prosecca

Prosecco je šumivé víno ze severní Itálie, které dobylo koktejlový svět. Koktejly z prosecca jsou oblíbené pro svoji osvěžující chuť a nízký obsah alkoholu. Níže najdete tipy na jednoduché letní drinky vhodné na grilovačku,  k bazénu, nebo na zábavný večer s přáteli.


Aperol Spritz

Klasika, kterou Česko miluje. Podmanivá hořkosladká chuť, jasná oranžová barva a plátek pomeranče. Koktejl je složen z pouhých 3 surovin a jeho příprava je hračka. Ukážeme vám, jak připravit Aperol Spritz perfect serve jehož chuť je daleko výraznější než všeobecně známý poměr složek 3-2-1.

Aperol Spritz

Budete potřebovat

  • 6 cl Aperol
  • 6 cl prosecco
  • 3 cl perlivé vody
  • plátek pomeranče
  • led

Vybavení

  • sklenice na víno cca 500 ml
  • barmanská lžička
  • odměrka
  • brčko

Jak si namíchat

  1. Sklenici na víno naplňte ledem až po okraj.
  2. Zastříkněte trochou perlivé vody.
  3. Přidejte 6 cl prosecca.
  4. Nakonec krouživým pohybem přidejte stejné množství aperolu.
  5. Hotový koktejl ozdobte plátkem pomeranče a přidejte brčko.

Tip: pro zachování co nejlepší chuti a perlivosti je důležité použití velkého množství ledu. Díky tomu nedojde k ředění nápoje. Pro dokonalý říz je dobré eliminovat použití odměrky při dávkování prosecca.


Mimosa

Mimosa je nápoj složený z pouhých dvou ingrediencí. Osvěžující kombinace, kterou si mnozí vychutnávají po dlouhé noci během nedělního brunche. Jeho ovocná lehkost a jednoduchost jej ale předurčuje také jako letní osvěžující koktejl k roztopenému grilu nebo k bazénu.

Mimosa

Budete potřebovat

  • 7 cl prosecco
  • 7 cl čerstvě vylisované pomerančové šťávy nebo džusu

Vybavení

  • sklenice na sekt cca 200 ml
  • odměrka

Jak si namíchat

  1. Připravte si dobře nachlazenou sklenici na sekt o objemu alespoň 180 ml.
  2. Do skleničky přidejte perfektně vychlazenou pomerančovou šťávu.
  3. doplňte stejným poměrem prosecca.

Hugo Spritz

Hugo má svůj původ v jihotyrolských alpách, kde jej vynalezl barman Roland Gruber jako odpověď na populární Aperol Spritz. Jde o jednoduchý koktejl z bezového sirupu a prosecca, který vás úžasně osvěží a pro jeho květinovou chuť jej budete milovat.

Hugo Spritz

Budete potřebovat

  • 10 cl prosecco
  • 3 cl bezového cordialu
  • střik perlivé vody
  • máta
  • limetka
  • led

Vybavení

  • sklenice na víno o objemu cca 400 ml
  • odměrka
  • brčko

Jak si namíchat

  1. Sklenici na víno si naplňte ledem do ¾.
  2. Přidejte 2 cl bezového cordialu. 
  3. Probuďte mátu tlesknutím v dlaních a vložte do sklenice spolu s několika plátky limetky.
  4. Přidejte 10 cl prosecca.
  5. Zastříkněte trochou perlivé vody.

Tip: pokud byste si rádi váš drink připravili ostřejší, tak stačí přidat 3 cl úžasně aromatického bezového likéru Etiuda.


prosecco

Vytisknout
Jaroslav KolářObchodní manažer plnásklenice.cz, milovník nových chutí a trendů. Nadšený degustátor a inovátor zavedených pořádků, s více než 10 letou praxí v oblasti nápojů a gastronomie.