Batida de Coco
Batida Coco pochází z Brazílie, a tak není překvapením, že její základ tvoří Cachaca, což je pálenka ze šťávy z cukrové třtiny. Chutí zaujme zejména milovníky koktejlu Piňa Colada, s kterým sdílí použití kokosové smetany, avšak bez obligátního ananasu. Ten však tomuto koktejlu vůbec nechybí, omamné ovocné tóny dodává právě Cachaca, jež má oproti klasickým bílým rumům z melasy nezaměnitelné tóny květin, citrusů a nezralých banánů.
Budete potřebovat
- 60 ml Cachaca / agricole rum
- 60 ml kokosová smetana
- 60 ml kondenzované mléko
- led a drcený led
- strouhaný kokos na okraj sklenice
Vybavení
- sklenice typu old fashioned cca 350 ml
- shaker
- odměrka
- brčko
Jak si namíchat
- Vytvořte si na skleničce kokosový okraj. Přejďte osminkou limetky po hraně skleničky a poté ji namočte do strouhaného kokosu.
- Do sahekru nadávkujte všechny ingredience.
- Shaker poté naplňte ledem do ¾ a uzavřete.
- Protřepejte po dobu alespoň 15 vteřin.
- Přeceďte koktejl do sklenice plné ledu drceného ledu.
Poznámky z degustace
Batidu jsme zkoušeli podle několika receptur lišící se použitím různých variant cachac, agricole rumů anebo použitím limetové šťávy. Nejchutnější byl jednoznačně recept obsahující pouze 3 suroviny, a to 50% agricole rum Saint James Fleur De Canne, kokosovou smetanu a kondenzované mléko. Stejně dobře však bude koktejlu slušet nestařená cachaca jako například Cachaca 51, která má také, ač mírnější ovocné aroma na rozdíl od námi testované cachacy Ypioca, jež zraje v balzových sudech po dobu minimálně 2 let. Sladkost tomuto koktejlu dodává samozřejmě kondenzované mléko, ale nemusíte se obávat, že by koktejlu chyběla ovocnost. Tu dodává právě agricole rum, který se vyznačuje bohatými tóny květin a citrusů. Koktejl servírujte do old fashioned skleniček a nezapomeňte na brčko, ideálně poslouží například set Nachtmann TASTES GOOD Lowball coctail.
