Batida de Coco

Batida de coco

Batida Coco pochází z Brazílie, a tak není překvapením, že její základ tvoří Cachaca, což je pálenka ze šťávy z cukrové třtiny. Chutí zaujme zejména milovníky koktejlu Piňa Colada, s kterým sdílí použití kokosové smetany, avšak bez obligátního ananasu. Ten však tomuto koktejlu vůbec nechybí, omamné ovocné tóny dodává právě Cachaca, jež má oproti klasickým bílým rumům z melasy nezaměnitelné tóny květin, citrusů a nezralých banánů.


Budete potřebovat


Vybavení


Jak si namíchat

  1. Vytvořte si na skleničce kokosový okraj. Přejďte osminkou limetky po hraně skleničky a poté ji namočte do strouhaného kokosu.
  2. Do sahekru nadávkujte všechny ingredience.
  3. Shaker poté naplňte ledem do ¾ a uzavřete.
  4. Protřepejte po dobu alespoň 15 vteřin.
  5. Přeceďte koktejl do sklenice plné ledu drceného ledu.

Poznámky z degustace

Batidu jsme zkoušeli podle několika receptur lišící se použitím různých variant cachac, agricole rumů anebo použitím limetové šťávy. Nejchutnější byl jednoznačně recept obsahující pouze 3 suroviny, a to 50% agricole rum Saint James Fleur De Canne, kokosovou smetanu a kondenzované mléko. Stejně dobře však bude koktejlu slušet nestařená cachaca jako například Cachaca 51, která má také, ač mírnější ovocné aroma na rozdíl od námi testované cachacy Ypioca, jež zraje v balzových sudech po dobu minimálně 2 let. Sladkost tomuto koktejlu dodává samozřejmě kondenzované mléko, ale nemusíte se obávat, že by koktejlu chyběla ovocnost. Tu dodává právě agricole rum, který se vyznačuje bohatými tóny květin a citrusů. Koktejl servírujte do old fashioned skleniček a nezapomeňte na brčko, ideálně poslouží například set Nachtmann TASTES GOOD Lowball coctail.

Vytisknout
Jaroslav KolářObchodní manažer plnásklenice.cz, milovník nových chutí a trendů. Nadšený degustátor a inovátor zavedených pořádků, s více než 10 letou praxí v oblasti nápojů a gastronomie.