Batida de Coco

Batida de coco

Batida Coco pochází z Brazílie, a tak není překvapením, že její základ tvoří Cachaca, což je pálenka ze šťávy z cukrové třtiny. Chutí zaujme zejména milovníky koktejlu Piňa Colada, s kterým sdílí použití kokosové smetany, avšak bez obligátního ananasu. Ten však tomuto koktejlu vůbec nechybí, omamné ovocné tóny dodává právě Cachaca, jež má oproti klasickým bílým rumům z melasy nezaměnitelné tóny květin, citrusů a nezralých banánů.


Budete potřebovat


Vybavení


Jak si namíchat

  1. Vytvořte si na skleničce kokosový okraj. Přejďte osminkou limetky po hraně skleničky a poté ji namočte do strouhaného kokosu.
  2. Do sahekru nadávkujte všechny ingredience.
  3. Shaker poté naplňte ledem do ¾ a uzavřete.
  4. Protřepejte po dobu alespoň 15 vteřin.
  5. Přeceďte koktejl do sklenice plné ledu drceného ledu.

Poznámky z degustace

Batidu jsme zkoušeli podle několika receptur lišící se použitím různých variant cachac, agricole rumů anebo použitím limetové šťávy. Nejchutnější byl jednoznačně recept obsahující pouze 3 suroviny, a to 50% agricole rum Saint James Fleur De Canne, kokosovou smetanu a kondenzované mléko. Stejně dobře však bude koktejlu slušet nestařená cachaca jako například Cachaca 51, která má také, ač mírnější ovocné aroma. Na rozdíl od námi testované cachacy Ypioca, ta zraje v balzových sudech po dobu minimálně 2 let a tím zakulacuje výraznou ovocnost, do tohoto koktejlu tedy nesedí ideálně. Sladkost tomuto koktejlu dodává samozřejmě kondenzované mléko, ale nemusíte se obávat, že by koktejlu chyběla ovocnost. Tu dodává právě agricole rum, který se vyznačuje bohatými tóny květin a citrusů. Koktejl servírujte do old fashioned skleniček a nezapomeňte na brčko, ideálně poslouží například set Nachtmann TASTES GOOD Lowball coctail.

Vytisknout
Jaroslav KolářObchodní manažer plnásklenice.cz, milovník nových chutí a trendů. Nadšený degustátor a inovátor zavedených pořádků, s více než 10 letou praxí v oblasti nápojů a gastronomie.