Hemingway Daiquiri

Hemingway special Daiquiri

Jak již název napovídá, na twistu na tento klasický koktejl se podílel sám spisovatel Ernest Hemingway, který jich dokázal vypít i několik každý den, při svém pobytu v Karibiku. Hemingway Daiquri nebo Hemingway Special je výborná alternativa pro ty, jež nevyhledávají sladkou chuť koktejlů, která tak často zastírá samotnou podstatu drinku. Hemingway taktéž sladkou chuť neměl v oblibě, a proto pro něj barman vytvořil Sugar free Daiquri, jehož finální recepturu ovlivnil sám Ernest Hemingway, načež se stala jeho nejoblíbenější variací na tento klasický drink.


Budete potřebovat

Tip: Sklenici vložte před servisem do na 10 minut do mrazničky. Koktejl tak zůstane pořád ledově svěží.


Vybavení


Jak si namíchat

  1. Přidejte všechny ingredience do šejkru.
  2. Shaker poté naplňte ledem do ¾.
  3. Uzavřete a protřepejte po dobu alespoň 15 vteřin.
  4. Přeceďte do skleničky za pomoci jemného barmanského sítka.
  5. Ozdobte plátkem grepu na okraj sklenice.

Poznámky z degustace

Pro tento koktejl se hodí výraznější světlé rumy, které se nenechají tolik ovlivnit chutí Maraschina a grepové šťávy. My jsme zvolili pro degustaci rum Plantation 3*, který v koktejlu nezaniká. Jeho chuť je výrazná, jak se na poměry světlých krátce stařených rumů sluší. V receptu jsme použili přímo lisovanou grapefruitovou šťávu Beutelsbacher, která koktejlu dodá příjemně nahořklou chuť a kyselost. Maraschino pak spojuje obě tyto ingredience svým mírně sladkým profilem a příjemnou aromatikou třešní. Maraschino je tak vlastně jedinou komponentou tohoto drinku, která obsahuje nějaký přidaný cukr. Vhodnou skleničkou je sklenice na stopce typu Rona Sklenice Nick & Nora 160 ml. Sklenice bude plná a zároveň díky stopce si koktejl nebudete ohřívat rukou.

Vytisknout recept
Jan KoplíkBarman oblíbeného přerovského baru Irish pub, náruživý gastroturista a věčný student barové historie s ustavičným úsměvem na tváři.
Zpět do obchodu