Tommy's Margarita

Tommys Margarita

Tommy´s Margarita vznikla v San Francisku v roce 1990 jako vylepšená verze klasické Margarity. Julio Bermejo ji připravoval v restauraci Tommy´s patřící jeho rodičům. Hlavním rysem, jež odlišuje Tommy’s Margaritu oproti klasické, je obměna Triple sec za agávový sirup, kterým chtěl Julio podpořit jak chuť tequily, tak čerstvé limetové šťávy. A opravdu se mu to povedlo, jelikož tato Margarita je chuťově plnější a určitě nezůstanete u jedné.


Budete potřebovat


Vybavení


 Jak si namíchat

  1. Nejprve si připravte sklenici, na které si vytvoříte takzvanou krustu. Pomocí 1/8 limety přejeďte po hraně sklenice a poté namočte do soli se vločkami chilli a to tak, že nasypete chilli sůl na talíř a jemně s ní pootočíte „nalimetovanou“ hranou. Do sklenice lehce bouchněte, aby opadala přebytečná sůl.
  2. Šejkr naplňte do ¾ ledem a nadávkujte všechny suroviny.
  3. Řádně vyšejkujte po dobu alespoň 10 vteřin.
  4. Drink přelijte do sklenice přes jemné barmanské sítko, aby v koktejlu nezůstaly ledové šupinky vzniklé šejkováním.
  5. Margaritu ozdobte osminkou limety.
Vytisknout recept
Jan KoplíkBarman oblíbeného přerovského baru Irish pub, náruživý gastroturista a věčný student barové historie s ustavičným úsměvem na tváři.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení