Tommy's Margarita

Tommys Margarita

Tommy´s Margarita vznikla v San Francisku v roce 1990 jako vylepšená verze klasické Margarity. Julio Bermejo ji připravoval v restauraci Tommy´s patřící jeho rodičům. Hlavním rysem, jež odlišuje Tommy’s Margaritu oproti klasické, je obměna Triple sec za agávový sirup, kterým chtěl Julio podpořit jak chuť tequily, tak čerstvé limetové šťávy. A opravdu se mu to povedlo, jelikož tato Margarita je chuťově plnější a určitě nezůstanete u jedné.


Budete potřebovat


Vybavení


 Jak si namíchat

  1. Nejprve si připravte sklenici, na které si vytvoříte takzvanou krustu. Pomocí 1/8 limety přejeďte po hraně sklenice a poté namočte do soli se vločkami chilli a to tak, že nasypete chilli sůl na talíř a jemně s ní pootočíte „nalimetovanou“ hranou. Do sklenice lehce bouchněte, aby opadala přebytečná sůl.
  2. Šejkr naplňte do ¾ ledem a nadávkujte všechny suroviny.
  3. Řádně vyšejkujte po dobu alespoň 10 vteřin.
  4. Drink přelijte do sklenice přes jemné barmanské sítko, aby v koktejlu nezůstaly ledové šupinky vzniklé šejkováním.
  5. Margaritu ozdobte osminkou limety.
Vytisknout recept
Jan KoplíkBarman oblíbeného přerovského baru Irish pub, náruživý gastroturista a věčný student barové historie s ustavičným úsměvem na tváři.
Zpět do obchodu