Horká čokoláda pro dospělé
Každý rok touto dobou hledáme způsob, jak se zahřát a to nejen další vrstvou oblečení, ale také teplým nápojem. Je mnoho zaručených receptů a surovin, které prohřátí organizmu mohou pomoci. Mezi ty nejoblíbenější patří čaje, zázvor, různé variace horkých džusů, punče a svařené víno nebo kombinace teplého nápoje s kapkou něčeho ostřejšího. A co takhle trošku ostřejší horkou čokoládu? Vyzkoušejte si horkou čokoládu s čokoládovým likérem dle našeho návodu.
Budete potřebovat
- 50 ml Dorda Double Chocolate likér
- 150 ml mléka
- pásek alespoň 70% čokolády
- 30 ml 33% smetany
- špetka skořice
- špetka soli
Vybavení
Jak si namíchat
- Do hrnce nalijte mléko a ohřejte cca na 70°C.
- Vložte nasekaný pásek čokolády a míchejte dokud se nerozpustí.
- Přidejte špetku skořice a špetku soli.
- Obsah přelijte do sklenice a přidejte 5 cl čokoládového likéru Dorda.
- Vyšlehejte smetanu, aby zhoustla, ale zároveň zůstala stále tekutá.
- Pomalu nalejte přes lžíci smetanu na čokoládu.
Vytisknout recept
Jaroslav KolářObchodní manažer plnásklenice.cz, milovník nových chutí a trendů. Nadšený degustátor a inovátor zavedených pořádků, s více než 10 letou praxí v oblasti nápojů a gastronomie.