Horká čokoláda pro dospělé

Horká čokoláda dorda

Každý rok touto dobou hledáme způsob, jak se zahřát a to nejen další vrstvou oblečení, ale také teplým nápojem. Je mnoho zaručených receptů a surovin, které prohřátí organizmu mohou pomoci. Mezi ty nejoblíbenější patří čaje, zázvor, různé variace horkých džusů, punče a svařené víno nebo kombinace teplého nápoje s kapkou něčeho ostřejšího. A co takhle trošku ostřejší horkou čokoládu? Vyzkoušejte si horkou čokoládu s čokoládovým likérem dle našeho návodu.


Budete potřebovat


Vybavení


Jak si namíchat

  1. Do hrnce nalijte mléko a ohřejte cca na 70°C.
  2. Vložte nasekaný pásek čokolády a míchejte dokud se nerozpustí.
  3. Přidejte špetku skořice a špetku soli.
  4. Obsah přelijte do sklenice a přidejte 5 cl čokoládového likéru Dorda.
  5. Vyšlehejte smetanu, aby zhoustla, ale zároveň zůstala stále tekutá.
  6. Pomalu nalejte přes lžíci smetanu na čokoládu.

Vytisknout recept
Jaroslav KolářObchodní manažer plnásklenice.cz, milovník nových chutí a trendů. Nadšený degustátor a inovátor zavedených pořádků, s více než 10 letou praxí v oblasti nápojů a gastronomie.