Dark and Stormy, bouřlivě kořeněný, neodolatelně chutný

Dark And Stormy koktejl

Dark 'n' Stormy je lahodný, snadno připravitelný koktejl, který obsahuje osvěžující trojici tmavého spiced rumu, zázvorového piva a limetky. Je velmi podobný známějšímu koktejlu Moscow Mule. Jeho název odkazuje na vzhled koktejlu, jež po namíchání vytvoří přechod barev připomínající bouřkovou oblačnost. Název Dark and Stormy je chráněn ochranou známkou již si v roce 1991 úspěšně zaregistrovala společnost Gosling's. Pokud tedy chcete zažít plný zážitek z Dark 'n' Stormy, připravte si ho s Gosling's Black Seal rumu.


Budete potřebovat

#produkt#https://www.plnasklenice.cz/dark-stormy-set-ingredienci/


Vybavení


Jak si namíchat Dark 'N' Stormy

  1. Sklenici naplňte ledem do plna a nadávkujte zázvorové pivo.
  2. Přidejte černý rum Gosling's Black Seal
  3. ¼ limetky propíchněte napichovátkem a umístěte na sklenici.
  4. Limetkou si volitelně dotvořte chuť koktejlu.

Tip: Mnoho receptů, vyžaduje přímé přidání mírné dávky limetkové šťávy do rumu a zázvorového piva, která dodá příjemný citrusový nádech. Limetková šťáva však není povinná. Pokud pijete na Bermudách, koktejl se bude s největší pravděpodobností podávat pouze s rumem, zázvorovým pivem a limetkovým klínem, takže si piják může limetku vymačkat podle vlastního uvážení.


Troška barmanského dějepisu

Jeho původ je stejně jako u mnoha jiných nápojů poněkud mlhavý, i když je pravděpodobné, že rum a zázvorové pivo poprvé zkombinovali námořníci, kteří využívali zjevných výhod rumu a žaludek uklidňujících vlastností zázvoru. Jeho původ však lze vysledovat až k jednomu z ostrovů v Atlantském oceánu.

Tímto ostrovem nebo spíše souostrovím jsou Bermudy, jež se nachází v atlantském oceánu přímo na trase z Evropy do Ameriky. Zde již od roku 1806 produkuje rodina Goslingů bohatý, aromatický rum, jehož chuť se vyznačuje karamelovými, vanilkovými a kořeněnými tóny. Společnosti se podařilo v roce 1991 zaregistrovat ochranou známku, která nařizuje, že jakýkoli nápoj s názvem Dark 'n' Stormy musí být vyroben z rumu Gosling's. Společnost dokonce zažalovala jiné značky nápojů, které se pokoušely prodávat nápoj s jinými rumy v hlavní roli.

 

Vytisknout
Jaroslav KolářObchodní manažer plnásklenice.cz, milovník nových chutí a trendů. Nadšený degustátor a inovátor zavedených pořádků, s více než 10 letou praxí v oblasti nápojů a gastronomie.