Mai Tai, sklenice plná tajemství
Typicky letní ale rozhodně ne lehký koktejl, který dostanete v mnoha barech po celém světě. Je oblíbený pro svou sílu a tropickou chuť. Servírovaný v typických Tiki pohárech udělá z každé příležitosti doslova párty na pláži.
Budete potřebovat
- 30 ml melasového rumu z Martiniku
- 30 ml tmavého jamajského rumu
- 20 ml čerstvé šťávy z limetek
- 20 ml pomerančového likéru
- 25 ml mandlového sirupu
- led
Tip: v některých barech přidávají také 40 ml ananasového džusu pro zjemnění chuti.
#produkt#https://www.plnasklenice.cz/mai-tai-set-ingredienci/
Vybavení
- Originální recept se servíruje do oldfashioned sklenice o objemu do 300 ml. Tiki koktejly se však často servírují v tiki pohárech nebo sklenicích Hurricane cca 400 ml a to zejména pokud je do receptu přidána ananasová šťáva.
- shaker
- odměrka
- brčko
Jak si namíchat Mai Tai
- Do ¾ šejkr vložíme led a nadávkujeme veškeré suroviny.
- Důkladně vyšejkujeme, alespoň 10 sekund aby se vytvořila krémová pěna. jak správně používat shaker se dozvíte v našem článku.
- Servírujeme bez cezení do sklenice.
- Ozdobám se meze nekladou. Tento drink patří do skupiny Tiki, takže má být přezdobený spoustou ovoce.
Troška barmanského dějepisu
Mai Tai poprvé namíchal Victor Julies Bergeron v Oaklandu, San Franciscu v roce 1944 původně jako drink k jeho vyhlášeným grilovaným jídlům. Inspiroval se drinkem, který ochutnal na Tahiti a jeden místní po prvním doušku koktejlu řekl: „maita'i roa ae“, což znamená „jako z jiného světa“. A jméno bylo na světě.
Tento drink se podává ve speciálním porcelánovém Tiki poháru, který může mít více podobu klasických Maorských „totemů“ soch na velikonočních ostrovech nebo kokosových ořechů.
Tipy na další recepty: Cosmopolitan | Mojito | Caipirinha | Bloody Mary | Moscow Mule | Piňa Colada | Sex on the Beach
