Losos na kyselo

losos na kyselo

Už jste někdy pili lososa na kyselo? Že ne? Nyní máte možnost. Nemusíte se však bát, že v chuti koktejlu ucítíte rybu. Jde o koktejl na bázi whisky Singleton of Dufftown. Tento drink je takzvaný twist (obměna již známého koktejlu) na populární Whisky sour. Proto se v názvu objevuje kyselý (sour) a znak palírny Dufftown Distillery a tím je právě losos, který představuje nejen výrazný prvek skotské domoviny a historie, ale zároveň filozofii značky, plout proti proudu. V drinku je cítit příjemná vůně sena a také sladu. V chuti vyniká chuť whisky, kterou kombinace kopřivovo-heřmánkového sirupu ještě zvýrazní. V závěru je cítit jemná štiplavost zázvoru.


Budete potřebovat

  • 5 cl whisky Singleton of Dufftown 
  • 25 cl sirup Vladimír kopřiva a heřmánek
  • 1 cl zázvorového nápoje Rochester Ginger
  • citronová kůra

Vybavení

  • sklenice typu old fashioned (whiskovka) o objemu 250-350ml
  • shaker
  • led do shakeru
  • velká ledová kostka - na servis
  • odměrka 

Jak si namíchat

    1. Příprava probíhá v šejkru, který naplníme do ¾ ledem.
    2. Nadávkujeme 5 cl whisky Singleton of Dufftown.
    3. Přidáme 1 cl zázvorového nápoje Rochester Ginger a 25 cl sirupu Vladimír kopřiva a heřmánek.
    4. Vše řádně vyšejkujeme.
    5. Nalijeme do whiskovky, na velkou kostku ledu.
    6. Ukrojíme plátek citronové kůry a  vstříkneme citronové silice na drink. Kůru vložíme volně do drinku.
Vytisknout recept
Jaroslav KolářObchodní manažer plnásklenice.cz, milovník nových chutí a trendů. Nadšený degustátor a inovátor zavedených pořádků, s více než 10 letou praxí v oblasti nápojů a gastronomie.