Bramble
Koktejl Bramble vynalezl barman Dick Bradsell v 80. letech 20. století v Londýně a rozvířil tak stojaté vody v době, když vodka kralovala koktejlovému světu a gin byl považován za nápoj pro staříky. Nejoblíbenější je v jarních a letních měsících zejména pro svoji výraznou ovocnost a příjemně sladkou chuť. Tu odhalíte ještě dříve, než jej ochutnáte, neboť se zdobí čerstvým lesním ovocem, především tedy ostružinami.
Budete potřebovat
- 50 ml ginu Tanqueray
- 20 ml citronové šťávy
- 20 ml Crème de Mure – ostružinového likéru
- 10 ml cukrového sirupu
Tip: použití cukrového sirupu, které je součástí originálního receptu, je vhodné v závislosti na použitém ostružinovém likéru. V našem případě jsme testovali s likérem Monin Crème de Mûre, který je velmi sladký a použití sirupu již tak není zapotřebí. V případě použití prémiového Chambord Liqueur nebo Marie Brizard Mûre, který je méně sladký, je vhodné cukrový sirup použít.
#produkt#https://www.plnasklenice.cz/bramble-set-ingredienci/
Vybavení
- sklenice typu old fashioned cca 350 ml
- shaker
- odměrka
- drcený led
Jak si namíchat Bramble
- Do shakeru odměřte všechny suroviny kromě ostružinového likéru.
- Přidejte asi stejné množství drceného ledu.
- Uzavřete shaker a šejkujte dokud se led nerozpustí. To poznáte tak, že led přestane uvnitř shakeru ševelit.
- Celý obsah přelijte do sklenice a doplňte drceným ledem až povrch.
- Krouživým pohybem nalijte ostružinový likér, tak aby vznikl postupný přechod barev.
- Doplňte ještě trochu ledu, aby nahoře vznikl mírný kopec.
- Zdobíme čerstvými ostružinami a plátkem citronu.
Tip: Vyzkoušejte také variantu koktejlu zvanou Sloe Bramble s použitím Sloe Ginu Hayman's, který vašemu drinku dodá neodolatelnou chuť divokých trnek.
