Bramble

Depositphotos_201934174_xl-2015 - kopie

Koktejl Bramble vynalezl barman Dick Bradsell v 80. letech 20. století v Londýně a rozvířil tak stojaté vody v době, když vodka kralovala koktejlovému světu a gin byl považován za nápoj pro staříky. Nejoblíbenější je v jarních a letních měsících zejména pro svoji výraznou ovocnost a příjemně sladkou chuť. Tu odhalíte ještě dříve, než jej ochutnáte, neboť se zdobí čerstvým lesním ovocem, především tedy ostružinami.


Budete potřebovat

Tip: použití cukrového sirupu, které je součástí originálního receptu, je vhodné v závislosti na použitém ostružinovém likéru. V našem případě jsme testovali s likérem Monin Crème de Mûre, který je velmi sladký a použití sirupu již tak není zapotřebí. V případě použití prémiového Chambord Liqueur, který je méně sladký, je vhodné cukrový sirup použít.


Vybavení


Jak si namíchat Bramble

  1. Do shakeru odměřte všechny suroviny kromě ostružinového likéru.
  2. Přidejte asi stejné množství drceného ledu.
  3. Uzavřete shaker a šejkujte dokud se led nerozpustí. To poznáte tak, že led přestane uvnitř shakeru ševelit.
  4. Celý obsah přelijte do sklenice a doplňte drceným ledem až povrch.
  5. Krouživým pohybem nalijte ostružinový likér, tak aby vznikl postupný přechod barev.
  6. Doplňte ještě trochu ledu, aby nahoře vznikl mírný kopec.
  7. Zdobíme čerstvými ostružinami a plátkem citronu.

Tip: Vyzkoušejte také variantu koktejlu zvanou Sloe Bramble s použitím Sloe Ginu Hayman's, který vašemu drinku dodá neodolatelnou chuť divokých trnek.

Vytisknout
Jaroslav KolářObchodní manažer plnásklenice.cz, milovník nových chutí a trendů. Nadšený degustátor a inovátor zavedených pořádků, s více než 10 letou praxí v oblasti nápojů a gastronomie.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení