Martinez

Martinez cocktail

Martinez patří do koktejlové rodiny „Martini“ přesto někteří barmani o tomto koktejlu říkají, že jde spíše ginový twist na Manhattan. Třešňový likér Marashino koktejlu dodá ovocný nádech. Historicky koktejl nemá přesnou recepturu, setkáte se recepturou nejen s likérem Marashino, ale i pomerančovým likérem Curaco.


Budete potřebovat

Tip: Použitím různých druhů vermutů si můžete pozměnit chuť koktejlu podle Vašich preferencí.

#produkt#https://www.plnasklenice.cz/martinez-set-ingredienci/


Vybavení


Jak si namíchat

  1. Skleničku do které budete sevírovat vložte na 5-10 minut do mrazničky.
  2. Přidejte všechny ingredience do míchací sklenice.
  3. Míchací sklenici naplňte ledem do ¾.
  4. Míchejte po dobu alespoň 15 vteřin.
  5. Vytáhněte skleničku z mrazničky a koktejl do ní přeceďte.
  6. Vymáčkněte pomerančové silice na povrch koktejlu a kůru vložte do sklenice nebo na její okraj.

Poznámky z degustace

Vybrali jsme pro vás recepturu, nad kterou jsme opravdu dlouho přemýšleli, aby uspokojila vaše chuťové požadavky. Na této receptuře je úžasné to, že záměnou různých typů vermutů, si upravíte konečnou chuť koktejlu. My použili vermut Dolin Rouge pro jeho specifickou méně sladkou chuť. Stejně tak se dá experimentovat s použitým ginem. Originální recept je postaven na Old Tom Ginu. My testovali variantu z českého Gold Cock a britského Tanqueray, který nám určitě sednul nejvíce, a to zejména pro jeho unikátní kořeněný charakter. Ne nadarmo je považován světovými barmany za nejlepší koktejlový gin.

Vytisknout recept
Jan KoplíkBarman oblíbeného přerovského baru Irish pub, náruživý gastroturista a věčný student barové historie s ustavičným úsměvem na tváři.