Martinez

Martinez cocktail

Martinez patří do koktejlové rodiny „Martini“ přesto někteří barmani o tomto koktejlu říkají, že jde spíše ginový twist na Manhattan. Třešňový likér Marashino koktejlu dodá ovocný nádech. Historicky koktejl nemá přesnou recepturu, můžete se tak setkat s recepturou nejen s likérem Marashino, ale i pomerančovým likérem Curaco.


Budete potřebovat

Tip: Použitím různých druhů vermutů si můžete pozměnit chuť koktejlu podle Vašich preferencí.

#produkt#https://www.plnasklenice.cz/martinez-set-ingredienci/


Vybavení


Jak si namíchat

  1. Skleničku do které budete sevírovat vložte na 5-10 minut do mrazničky.
  2. Přidejte všechny ingredience do míchací sklenice.
  3. Míchací sklenici naplňte ledem aby vystupoval těsně nad hladinu.
  4. Míchejte po dobu alespoň 15 vteřin.
  5. Vytáhněte skleničku z mrazničky a koktejl do ní přeceďte.
  6. Vymáčkněte pomerančové silice na povrch koktejlu a kůru vložte do sklenice nebo na její okraj.

Tip: jak pracovat s míchací skleicí se můžete podívat v našem videu.


Poznámky z degustace

Na této receptuře je úžasné to, že záměnou různých typů vermutů, si upravíte konečnou chuť koktejlu. My použili vermut Dolin Rouge pro jeho méně sladkou chuť oproti jiným sladkým vermutům. Stejně tak se dá experimentovat s použitým ginem. Originální recept je postaven na Old Tom Ginu, který pro jeho sladší chuťový profil určitě doporučujeme i my. Testovali jsme však také variantu z českého Gold Cocku a britského Tanqueray. Zejména Tanqueray přidá do koktejlu zajímavé kořeněné tóny, nicméně pak je lepší sáhnou po mírně sladším vermutu například Dubonnet Rouge. Servírovali jsme do skleniček Crystalex Pralines 180 ml, které drinku sednout jako ulité.

Vytisknout recept
Jan KoplíkBarman oblíbeného přerovského baru Irish pub, náruživý gastroturista a věčný student barové historie s ustavičným úsměvem na tváři.