Moscow Mule, koktejl zrozený v trablech

moscow mule

Koktejl na bázi vodky, který se pije tak jak vznikl, nejlépe v partě s přáteli.


Budete potřebovat


Vybavení


Jak si namíchat

  1. Do sklenice nalijte 50 ml vodky.
  2. Vymáčkněte půlku limety nebo odměřte 10 ml limetové šťávy.
  3. Nasypejte led až po vrch sklenice.
  4. Zalijte 120 ml zázvorového piva.
  5. S ozdobou můžete být kreativní, ať už použijete kolečko limety, plátek zázvoru nebo stéblo obilí, vždy budete spokojení.

Teď stačí jen promíchat a nechat trable plynou pryč.


Troška barmanského dějepisu

Moskevský mezek nezní sice moc lahodně, ale určitě se u tohoto jména pozastavíte. První co Vás napadne je Ruská vodka. Ale co slovo mezek? Třeba osel hýkajíce kopající kolem sebe? No něco na tom je.

Historie tohoto koktejlu nás zavede do hollywoodského baru v roce 1941 a setkání tří lidí: majitele baru, prezidenta společnosti distribuující vodku a mladé dědičky továrny na zpracování mědi. Co mají tihle tři společného? Přebytečné zásoby vodky, zázvorového piva a měděných hrnků. Jednoho večera, kdy spolu seděli a stěžovali si, že neví co se zásobami dělat, je napadlo vše spojit a tak se zrodil Moscow Mule. Ze zdánlivě ne výchozí situace se nakonec stal světový fenomén.
Spojení vodky, zázvorového piva a pár kapek limety vzniká parádní osvěžující drink na léto, ale i drink co zahřeje v zimě. Příjemná jemnost vodky a kopanec štiplavého zázvoru ve stylovém měděném hrnku je parádní záležitost. A jak si jej nejlépe vychutnat? No přece tak jak vznikl, s přáteli.
Ale nic nemůže být bez mráčku. Bylo dokázáno, že měď s kyselinou oxiduje a vytváří životu nebezpečné látky. Proto na celém světě vznikají kreativní nápady na servis toho drinku ve sklenicích různého tvaru. Ať už jsou to malé pivní krýgly nebo klasické High ball sklenice. Ve všem tento koktejl chutná úžasně.

 

Tipy na další recepty: Cosmopolitan | Mojito | Caipirinha | Bloody Mary | Moscow Mule | Piňa Colada | Sex on the Beach

Vytisknout recept Stáhnout recept
Jan KoplíkBarman oblíbeného přerovského baru Irish pub, náruživý gastroturista a věčný student barové historie s ustavičným úsměvem na tváři.