Caipirinha, drink z vesnice

Caipirinha

Koktejl na bázi Brazilské pálenky Cachaca, který vznikl z léku na špaňelskou chřipku, takže kdo ví, mohl by obstát také jako lék na koronavirus. Stal se tak oblíbeným, že vznikají i různé twisty na něj, kdy nahradíte brazilskou cachacu za vodku nebo rum a dostanete drink jménem Caipiroska. Výborným twistem je Caipiroska z rumového elixíru Kakadu, vyráběného z banánů.


Budete potřebovat


Vybavení


#produkt#https://www.plnasklenice.cz/koktejlova-sada-caipirinha/


Jak si namíchat

  1. Caipirinha je koktejl, který se připravuje přímo ve sklenici typu Old Fashioned.
  2. Půlku limety rozkrojenou na čtyři části vložíme spolu se dvěma barmanskými lžičkami třtinového cukru a důkladně drtítkem vymačkáme šťávu tak aby se vytvořila "kašička".
  3. Zasypete po vrch sklenice tříští a nalijete pořádnou dávku cachacy (cca 6 cl).
  4. Vše důkladně promícháte pohybem barmanské lžičky odspodu nahoru.

Pak už jen stačí přidat brčko, zapnout si sambu a cítit se jako v Brazílii.


Troška barmanského dějepisu

Legenda vypráví, že Caipirinha vznikla z brazilského léku na Španělskou chřipku – směs citronu, medu, česneku a pro zesílení účinosti trocha alkoholu. Jaký jiný alkohol se mohl používat v Brazílii než národní Cachaca, destilát z nezralé cukrové třtiny. První Caipirinha byla prý umíchaná v 16. století a to chudými vesničany, jelikož mohli kupovat pouze levnější cachacu. Proto název Caipirinha – „malá vesnická dívka“. A není divu, že v zemi fotbalu, samby a karnevalů, se tento drink hned stal rovnou národním pokladem.

 

Tipy na další recepty: Cosmopolitan | Mojito | Caipirinha | Bloody Mary | Moscow Mule | Piňa Colada | Sex on the Beach

 

Vytisknout recept Stáhnout recept
Jan KoplíkBarman oblíbeného přerovského baru Irish pub, náruživý gastroturista a věčný student barové historie s ustavičným úsměvem na tváři.