Sex on the Beach, zábava turistů

Sex on the Beach

Nejznámější plážový koktejl na bázi vodky, který nenechá nikoho chladným. Namíchejte si s námi tuto barmanskou klasiku a nechte se unášet horkými letními nocemi. Sex on the Beach je skutečně sklenice plná chuti!


Budete potřebovat


Vybavení


#produkt#https://www.plnasklenice.cz/sex-on-the-beach-set-ingredienci/


Jak si namíchat

  1. Do šejkru vložíme do ¾ led a nadávkujeme vodku, broskvový likér a pomerančový džus.
  2. Důkladně vyšejkrujeme.
  3. Celý obsah by se měl pomocí straineru nebo trojdílného shakeru s cedníkem přelít, na takzvaný čistý led. V domácích podmínkách však stačí celý obsah přelít do sklenice typu Hurricane a případný chybějící led doplnit.
  4. Pomocí krouživého pohybu nalijeme brusinkový džus a vložíme brčko, kterým lehce promícháme drink odspodu a vznikne nám postupný přechod barev.
  5. Na ozdobu použijeme měsíček pomeranče a koktejlovou třešeň, které spojíme napichovátkem a položíme na okraj sklenice, tak aby nám ozdoba nesklouzla do drinku.

Troška barmanského dějepisu

Zde je původ drinku dobře známý. Namíchal jej barman v Confetti´s bar na Floridě, jako způsob propagace nového broskvového likéru od značky De Kuyper Peach Tree. Zajímavý je ovšem způsob pojmenování. Jméno vzniklo podle oblíbené činnosti turistů na tamější pláži blízko baru. Díky své ovocné chuti a peprnému názvu se stal drink velice populární, a to dokonce tak, že roku 1982 byl název „Sex on the Beach“ známější než Mickey Mouse. A svojí oblíbenosti se těší dodnes, a to především na plážových a bazénových párty, kam neodmyslitelně patří.

Drink se dokonce dostal do hudební scény a to songem „Sex on the Beach“ od italské skupiny Spankers.

 

Tipy na další recepty: Cosmopolitan | Mojito | Caipirinha | Bloody Mary | Moscow Mule | Piňa Colada 

 

Vytisknout recept Stáhnout recept
Jan KoplíkBarman oblíbeného přerovského baru Irish pub, náruživý gastroturista a věčný student barové historie s ustavičným úsměvem na tváři.